De kat heeft buiten de bak geplast of zelfs gesproeid. Natuurlijk is het eerste wat u doet een bezoekje aan de dierenarts om te kijken of er iets medisch aan de hand is. Denkt u maar eens aan blaasontsteking. Is de kat helemaal gezond dan kan u er gedragsmatig naar laten kijken, misschien is er sprake van stress of territoriale bedreiging. Hoe dan ook, plasjes moeten natuurlijk worden opgeruimd. De geur is voor de kat namelijk ook een prikkel om dit te herhalen. Ook als het onderliggende probleem verholpen is.

Hoe gaat u te werk.

Keukenkastje

Voor een kattenbezitter zijn er een aantal zaken erg handig om deze altijd in huis te hebben:

  • Biotex groen en/of Ecodor Uf2000 Urine Geurverwijderaar
  • UV lampje
  • Schoonmaak alcohol, ookwel Alcohol Ketonatus 96%
  • Plantenspuit, en nee dit is niet om de kat te straffen!

 Ecodor kopen? Gaat u dan naar de shop van Anima Felis – Kattenkruid. Via onderstaande link komt u rechtstreeks bij Ecodor Uf2000 Urine Geurverwijderaar

UF2000 4Pets -anima felis - kattencentrum

UF2000 4Pets

Hoe gaat u te werk.

Stap 1

Zorg er voor dat de ruimte donker is en gebruik dan vervolgens het UV lampje. Urine plekken lichten helder op. Maak de locatie herkenbaar door er iets bij te plakken. Op deze manier kunt u de plek makkelijk terugvinden als het weer licht is.
Weet u de locatie te vinden? Ga dan gelijk naar stap 2.

Stap 2

Ligt er een plas of is het nog nat? Dep dan de plek eerst met keukenpapier.

Stap 3

Spray of dep de plek goed in met Ecodor of een mengsel van Biotex. Een mengsel van Biotex maakt u door een flinke scheut Biotex groen op te lossen in een liter warm water.
Zorg er voor dat de plek goed doordrenkt is met het mengsel en laat het minstens een half uur intrekken en aan de lucht drogen.

Stap 4

Maak de plek schoon met water om eventuele restjes te verwijderen.

Stap 5

Herhaal, indien nodig bijvoorbeeld bij oude plekken, stap 3 en 4.

Stap 6

Dep/spray de locatie flink na met een alcohol oplossing. De plek moet weer goed doordrenkt zijn van het mengsel. De alcohol wel eerst verdunnen. Ik verdun graag 1 op 5. 1 deel alcohol op 5 delen water.  Ook dit goed laten drogen aan de lucht.

Controleer de locatie eventueel weer met het UV lampje of dat alles goed schoon is.

Let wel! Zorg er voor dat uw kat niet bij de plek kan komen voordat u klaar bent en de locatie weer droog is.

Tip!

  • Nooit ammonia- of chloorhoudende middelen gebruiken. Dit nodigt juist aan om daar te gaan sproeien/urineren.
  • Gaat het om een deurmat, gordijnen of ander makkelijk verwijderbaar textiel? Laat deze dan een paar uur/nachtje in een biotex mengsel weken. Daarna goed uitspoelen en aan de lucht laten drogen.