Werkwijze

Kattenfotograaf

Voor de mooiste foto’s van uw kat

U bent op zoek naar een kattenfotograaf. Maar niet zomaar een iemand. U mag namelijk best kritisch zijn. U laat tenslotte niet elke week professionele foto’s van uw kat maken. De kattenfotograaf moet wel iemand zijn die respect heeft voor uw kat en te alle tijden het welzijn van uw kat voorop zet. Ook wilt u foto’s zien die de ziel van de kat weerspiegelt en het karakter perfect vastlegt. Er moet een “Ja, zo is mijn <vul naam kat in>!” Dan heeft u de juiste persoon gevonden.

Niets moet en alles mag

Als kattenfotograaf werk ik vanuit de vertrouwde omgeving van de kat en niet met een mobiele studio die doorgaans gebruik maken van neutrale achtergrondschermen. Dit geeft al direct een andere sfeer dan bij de meeste fotografen. De vertrouwde omgeving is bekend voor de kat en brengt hierdoor de minste stress met zich mee. Stress bij katten is sowieso niet prettig, maar is ook merkbaar op een foto. Enkele voorbeelden waaraan je de aanwezigheid van stress kan zien zijn de stand van de oren, snorharen, de grootte van de pupillen en de houding van de staart. “Stress”  hoeft niet altijd negatief te zijn. Het kan ook zo zijn dat het dier het best even een beetje spannend vind en dat is natuurlijk helemaal niet erg.
Daarom is het in ieder geval ook belangrijk dat je als kattenfotograaf niet alleen verstand hebt van fotograferen maar ook enige kennis van katten in huis hebt. Je moet zogezegd de kattentaal kunnen verstaan. Je moet kunnen luisteren naar de kat en hier op de juiste manier op reageren. Om zo samen, fotograaf en kat, de mooiste foto’s te maken.

Hoe ga ik te werk

Bij binnenkomst wordt er eerst kennis gemaakt met de aanwezige mensen in het huis. Van daaruit krijg ik ook meer informatie over de kat of katten. We hebben tenslotte een gezamenlijke passie. Katten! Dit geeft ondertussen de kat ook gelijk de kans om te wennen aan die vreemde dame die zojuist is binnengekomen. Komt de kat nieuwsgierig kijken of wordt er vanaf een afstandje gekeken. Allemaal informatie die erg bruikbaar kan zijn tijdens de shoot. Vervolgens worden langzamerhand de eerste proeffoto’s gemaakt. Dit is ook vooral om in het begin te zien hoe de kat reageert op de camera, het geluid van de sluiter, de flits etc.

Zo heb ik onlangs een fotoshoot gedaan bij een ietwat verlegen kat, Nina. Ze kroop na een tijdje toch weg. We hebben haar toen even met rust gelaten en wat gekletst bij een bakje koffie. Na enkele minuten kwam Nina vanzelf weer tevoorschijn en hadden we weer de kans om verder te gaan. Ze kwam even een kroel halen om vervolgens weer te willen poseren voor de camera.

 

Katten fotograferen vergt tijd.

Gemiddeld staat er 1,5 tot 2 uur voor een shoot van 1 tot 2 katten. Gaat het voorspoedig dan kan het natuurlijk korter zijn. Heeft de kat langer de tijd nodig of zijn er diverse omstandigheden die voor vertraging zorgen. Geen enkel probleem. Dan nemen we er gewoon wat langer de tijd voor.

Tarief

Een fotoshoot kost 125 euro. Dit is inclusief alle goedgekeurde digitale bestanden. U hoeft dus geen keuze te maken, dat scheelt weer keuze stress. Al naar gelang het aantal katten en hoe makkelijk de kat is ligt dit meestal tussen de 10 en 15 bestanden. Bij makkelijke en meerdere katten kunnen dit er ook meer zijn. De enige kosten die nog bovenop het vaste tarief komen zijn de reiskosten (€ 0,35 per kilometer). ​U krijgt vooraf een complete prijsopgaaf gebaseerd op postcode huisnummer berekend met Google Maps.

Vragen?

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn? Dat kan, geen probleem en stel deze gerust. Kijk op de contact pagina voor de diverse manieren om contact op te nemen.

IT’S GOING TO BE PURRRRRRFECT!

Fotoshoot, gedragsconsult of iets vragen?